BIO Bulgur špaldový, 250 g

 
BIO Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.

Dostupnost Skladem (2 ks)
Měrná cena 65 Kč / 1 ks
65 Kč    
Kód produktu CL-0436
Značka Country Life
Kategorie Mouky a obiloviny
 

Složení: PŠENICE špalda*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: LEPEK

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.

Využití bulguru ve Vaší kuchyni:

  • rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
  • nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
  • polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
  • salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
  • kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci

Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse  nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.

Hmotnost 0.25 kg
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota (kJ) 1455
Energetická hodnota (kcal) 344
Tuky celkem (g) 2,4
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0,4
Sacharidy celkem (g) 62,9
Sacharidy - z toho cukry (g) 0,62
Bílkoviny (g) 13,2
Sůl (g) 0

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.