Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Detailní popis produktu
Složení: PŠENICE špalda*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: LEPEK
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Využití bulguru ve Vaší kuchyni:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky a obiloviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Nutriční hodnoty na: | 100 g |
Energetická hodnota (kJ): | 1455 |
Energetická hodnota (kcal): | 344 |
Tuky celkem (g): | 2,4 |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,4 |
Sacharidy celkem (g): | 62,9 |
Sacharidy - z toho cukry (g): | 0,62 |
Bílkoviny (g): | 13,2 |
Sůl (g): | 0 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.