Lněné semínko mleté lze konzumovat buď samostatně, nebo přidávat do musli, kaší, salátů, jogurtů či těstovin.Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 2 týdnů.
Slunečnicová semínka jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu E a vitaminu B1. Jsou velmi bohatá na hořčík, železo, vápník a fosfor. Použití: mohou se používat na pečivo,...
Chia - semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica) kvetoucí bílými či fialovými kvítky pochází z horské oblasti Střední Ameriky. Semínka tvořila důležitou složku jídelníčků...
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Černý sezam neloupaný v biokvalitě. Je chuťově výraznější než světlý. Můžete ho přidat do salátů, jogurtů, kaší nebo sušenek. Často se využívá i v asijské kuchyni.
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Lněné semínko mleté lze konzumovat buď samostatně, nebo přidávat do musli, kaší, salátů, jogurtů či těstovin.Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 2 týdnů.
Sezamové semínko je považováno za nejstarší koření na světě. Je výborným zdrojem organického vápníku, fosforu a hořčíku. Napomáhá např. při léčbě nemocí kostí a zlomenin....
Jádra mandlí mají typickou jemnou sladkou chuť, takže se dají jíst samotné. Připravíte z nich ale i sladké dobroty a exotické speciality. Mandle se hodí i pro výrobu domácího...