Bezlepkové potraviny
Bezlepkové potraviny jsou potraviny, které neobsahují lepek, bílkovinu nacházející se v obilovinách jako je pšenice, ječmen, žito a oves. Lepek může způsobovat alergie a intoleranci u lidí s celiakií nebo citlivostí na lepek. Existuje mnoho různých bezlepkových potravin, které jsou vyrobeny z alternativních obilovin, jako je rýže, kukuřice, quinoa, amarant, pohanka, proso a tapioka. Kromě toho jsou k dispozici také bezlepkové verze mnoha ostatních potravin, včetně pečiva, těstovin, obilovin, sušenek, dortů a zmrzliny.
- Trvanlivé pečivo
- Těstoviny
- Mouky a moučné směsi
- Sladkosti a sušenky
- Slané pochutiny
- Müsli, cereálie a kaše
- Nápoje
- Křupky a snacky
- Pečení a vaření
- Čerstvé pečivo
- Instantní jídla
Nejprodávanější
Nízkobílkovinný chléb bez lepku s výraznou chuťí, který se při roztírání, například másla, nedrolí. Krájené plátky.
Tyčinka z přírodních surovin (více než 80 % ovoce a zeleniny) bez obsahu přidaného cukru je díky svému složení vhodná i jako svačinka pro děti!