Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výraznou sladkou chutí.
Detailní popis produktu
Složení: Datle sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: zvýrazněny
Využití sušených datlí:
- cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček
- datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladko
- marmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládu
- sladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivo
- raw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dorty
- sladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výborný
- domácí müsli - datle se mohou stát i součástí vašeho doma připraveného müsli či pečených müsli tyčinek
- saláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť
- datle v čokoládě - datle namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pokládejte na plech a nechte ztvrdnout
- smoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejlu
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené plody a ovoce |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Nutriční hodnoty na: | 100 g |
Energetická hodnota (kJ): | 1275 |
Energetická hodnota (kcal): | 305 |
Tuky celkem (g): | 0,5 |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,1 |
Sacharidy celkem (g): | 69 |
Sacharidy - z toho cukry (g): | 69 |
Vláknina (g): | 1,7 |
Bílkoviny (g): | 2,5 |
Sůl (g): | 0,01 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář