Para ořechy, 100 g
Popis
Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.
Složení: PARA OŘECHY jádra.
Alergeny: zvýrazněny. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, ostatních skořápkových plodů a sezamu.
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu: uvedeno na obalu
Využití:
- pochutina - ořechy jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu
- dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
- cukroví - ořechy můžete obalit v rozpuštěné čokoládě nebo je rozdrtit a udělat si ořechové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem, kokosem a dalšími ořechy
- smoothie - nebojte se přidat para při přípravě vašeho oblíbeného smoothie
- zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
- polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
- snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
- pomazánky - ořechy rozmixujte s luštěninami, tofu, semínky nebo zeleninou
- rizoto, kuskus - oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
- nakládání - para můžete i naložit, do zavařovačky dáte ořechy, pepř, olivový olej, sůl a lahůdkové droždí, protřepete a necháte odležet v lednici přes noc
- namáčení - namočte ořechy přes noc do vody, budou chutnat čerstvě a budou jemnější
- pražení - 5 až 10 minut pečte v troubě, dokud para nezezlátnou, získají intenzivnější chuť
Hmotnost | 0.1 kg |
Nutriční hodnoty na | 100 g |
Energetická hodnota (kJ) | 2746 |
Energetická hodnota (kcal) | 656 |
Tuky celkem (g) | 66 |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 15 |
Sacharidy celkem (g) | 12 |
Sacharidy - z toho cukry (g) | 2,3 |
Vláknina (g) | 7,5 |
Bílkoviny (g) | 14 |
Sůl (g) | 0,01 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.