Kamut je stará odrůda pšenice, která nebyla v průběhu staletí šlechtěna. Má široké využití v kuchyni. Vyrobíte si z ní celozrnnou mouku nebo ji můžete uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.
Detailní popis produktu
Složení: nešlechtěná PŠENICE*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: zvýrazněny. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Využití:
- Celozrnné karbanátky s pickles - vyzkoušejte netradiční recept z Dobrot podzim 2015 (str. 14)
- zeleninový pokrm, příloha - uvařenou pšenici kamut můžete nahradit například rýži v rizotu
- pomazánka - předem namočenou pšenici kamut umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence
- mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
- nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
- zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky
Skladování: Skladujte v suchu a chladu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení a vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Nutriční hodnoty na: | 100 g |
Energetická hodnota (kJ): | 1384 |
Energetická hodnota (kcal): | 331 |
Tuky celkem (g): | 2,2 |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,2 |
Sacharidy celkem (g): | 59 |
Sacharidy - z toho cukry (g): | 8,2 |
Vláknina (g): | 12 |
Bílkoviny (g): | 13 |
Sůl (g): | 0,02 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář