Fazole pinto je středně velká strakatá fazole. Má skvělou lehce pikantní chuť. Široké využití v kuchyni. Vychutnejte si ji v biokvalitě. Vhodná na přípravu pomazánek nebo náplní.
Detailní popis produktu
Pinto fazole jsou tradiční součástí mexické kuchyně. Často se přidávají jako náplň do burritos. Fazole se musí předem namočit alespoň na osm hodin a následně minimálně 45 minut vařit. Pinto mají moučnou konzistenci, což lze dobře využít například při přípravě pomazánek nebo náplní.
Využití fazolí pinto ve Vaší kuchyni:
- polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- Fazolovo-dýňové nugetky - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2016 na str. 7
- pomazánka - luštěniny mixujte s dušenou nebo pečenou zeleninou, s uvařenou rýží, s vločkami, s houbami, s uvařenými obilovinami, s pomazánkami z ořechů a semínek, s trochou kvalitního panenského oleje
Složení: fazole pinto*. Může obsahovat stopy lepku.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: zvýrazněny
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Nutriční hodnoty na: | 100 g |
Energetická hodnota (kJ): | 1154 |
Energetická hodnota (kcal): | 276 |
Tuky celkem (g): | 0,3 |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,1 |
Sacharidy celkem (g): | 29 |
Sacharidy - z toho cukry (g): | 2,2 |
Bílkoviny (g): | 26 |
Sůl (g): | 0,06 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.