Xantan guma (zahušťovadlo), 100 g

Kód: NJ-0130
75 Kč 75 Kč / 1 ks
Skladem (3 ks)

Zahušťovadlo vhodné pro bezlepkovou dietu.
Použití: kávovou lžičku xantanové gumy rozmícháme ve 100ml horké vody a přimícháme do těsta.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Xanthan se používá k zahuštění a stabilizování výrobků na vodní bázi, například mléčné výrobky, dressingy, omáčky, instantní polévky, sirupy a pekařské výrobky. Ve zmrzlině zabraňuje ve vytváření ledových krystalků. Často jej také nalezneme ve výrobcích s nízkým obsahem tuku, kde právě nahrazuje zahušťovací funkci tuku. Využití xanthanu je také v kosmetice, kde se přidává například do krému nebo zubní pasty, kde funguje jako stabilizátor a spojovací látka složek, které by se přirozeně oddělily. Xanthan neobsahuje gluten, proto se také používá v bezlepkovém pečivu, kde dodává těstu potřebnou "lepivost", kterou by jinak právě zajistil gluten.

Složení: xantanová guma

Upozornění: nutriční hodnoty uvedené na tomto webu jsou pouze orientační. Vždy se řiďte nutričními hodnotami uvedenými na obalu od výrobce.

Skladujte na suchém a chladném místě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Katalog produktů
Hmotnost: 0.1 kg
Nutriční hodnoty na: 100 g
Energetická hodnota (kJ): 701
Energetická hodnota (kcal): 167
Tuky celkem (g): 0
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0
Sacharidy celkem (g): 83,9
Sacharidy - z toho cukry (g): 0
Bílkoviny (g): 0
Sůl (g): 0

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: