Xantan guma (zahušťovadlo), 100 g
Kód: NJ-0130Detailní popis produktu
Xanthan se používá k zahuštění a stabilizování výrobků na vodní bázi, například mléčné výrobky, dressingy, omáčky, instantní polévky, sirupy a pekařské výrobky. Ve zmrzlině zabraňuje ve vytváření ledových krystalků. Často jej také nalezneme ve výrobcích s nízkým obsahem tuku, kde právě nahrazuje zahušťovací funkci tuku. Využití xanthanu je také v kosmetice, kde se přidává například do krému nebo zubní pasty, kde funguje jako stabilizátor a spojovací látka složek, které by se přirozeně oddělily. Xanthan neobsahuje gluten, proto se také používá v bezlepkovém pečivu, kde dodává těstu potřebnou "lepivost", kterou by jinak právě zajistil gluten.
Složení: xantanová guma
Upozornění: nutriční hodnoty uvedené na tomto webu jsou pouze orientační. Vždy se řiďte nutričními hodnotami uvedenými na obalu od výrobce.
Skladujte na suchém a chladném místě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Doplňkový sortiment |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Nutriční hodnoty na: | 100 g |
Energetická hodnota (kJ): | 701 |
Energetická hodnota (kcal): | 167 |
Tuky celkem (g): | 0 |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0 |
Sacharidy celkem (g): | 83,9 |
Sacharidy - z toho cukry (g): | 0 |
Bílkoviny (g): | 0 |
Sůl (g): | 0 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.