Tapiokový škrob, 400 g

Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť.

49 Kč 49 Kč / 1 ks
Dostupnost: Skladem (>3 ks)
Kód: NJ-3810
Tapiokový škrob, 400 g
NJ 3810
Bez lepku

Detailní popis produktu

Složení: nativní tapiokový škrob

Má vynikající pekařské vlastnosti. Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení.
Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapiokový škrob je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě.

Tapioka je škrob získávaný z oddenku manioku, který nám nejblíže může připomínat například batáty nebo brambory.
Yuca – Maniok jedlý (Manihot esculenta), známý též pod jménem cassava či yuca, nebo tapioca v Asii, je kulturní tropická rostlina z čeledi pryšcovité. Někdy se manioku podobně jako jamům a batátům přezdívá sladké brambory. Maniok je bylina nebo keř dorůstající výšky 1 až 3 metry.
Tapiokovou moukou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií. Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je velmi jemná, vláčnější a méně se drolí. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek. Maso či ryby posypané maniokovým škrobem před pečením jsou vláčnější a chuťově výraznější. Ale můžeme ji nahradit marantovým nebo kukuřičným škrobem. Tapioka má však ale jemnější výsledek.

Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek ¼ – ½ šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada ¾ šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu.

 Upozornění: nutriční hodnoty uvedené na tomto webu jsou pouze orientační. Vždy se řiďte nutričními hodnotami uvedenými na obalu od výrobce.

Skladujte na suchém a chladném místě.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vaření a pečení
Hmotnost: 0.4 kg
Nutriční hodnoty na: 100 g
Energetická hodnota (kJ): 1455
Energetická hodnota (kcal): 348
Tuky celkem (g): 0
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0
Sacharidy celkem (g): 87,1
Sacharidy - z toho cukry (g): 0
Bílkoviny (g): 0
Sůl (g): 0,02

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

NJ 4671
Bez lepku S nízkým obsahem bílkovin
60 Kč
Skladem (>3 ks)

Rýžový škrob bez lepku je oblíbený díky své neutrální chuti i vůni. Můžete ho používat samostatně, nebo s jinými bezlepkovými moukami. Výhodou je, že pečivo s tímto škrobem je...

NJ-4671