Ochucovadla, Strana 6
Nejprodávanější

Chilli vločky jsou hrubě mlety z chilli papriček se střední ostrostí (kolem 20 000 SHU, ostrost se s jednotlivými šaržemi může měnit). Chilli vločky potěší všechny milovníky...

S touto kořeněnou směsí je v kuchyni úspěch zaručen. Již pouhý pohled na bylinkovou směs zjemněnou květy slunečnice a růže šíří dobrou náladu. Kopřiva, petržel, oregano, tymián...

Opravdoví mistři v grilování sáhnou po této vybrané směsi, díky které získá maso lákavou, mírně ostrou chuť. Směs koření vetřete do masa, nechte cca 2 hodiny odležet a pak...

Kdo by rád cestoval po zeměkouli ze své kuchyně, ten se bez zázvoru neobejde. Jeho prohřívající chuť s osvěžujícím dřevitým tónem a citrusovým nádechem jej dělá oblíbeným po...

Netvařte se nakvašeně, toto koření vám zaručeně zvedne náladu! Vykouzlíte s ním levou zadní výtečné klasické kimči s pekingským zelím i vlastní originální variace.

Pro všechny, kteří mají rádi ostré, je tato směs bez přídavku kuchyňské soli to pravé. Směs rajčat, cibule, pastináku a dýně s mletou paprikou, chilli, tymiánem, česnekem a...

Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto ohnivě ostrém chilli. Stupeň ostrosti = 9. Můžete jej rozemlít nebo povařit celý lusk. V kuchyni se...

Bazalka (Ocimum basilicum) je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých...

Estragon je nazýván jako dračí nať, neboť svým tvarem připomíná dračí ocas. Tento estragon má jemnou aromatickou vůni připomínající anýz a lehce hořkou kořeněnou chuť. Obzvláště...

Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...

Koření nekomplikované a aromatické jako samo maso. Budete nadšení z kombinace rozmarýnu a sušených rajčat v této směsi. Tak rozžhavte uhlí a vykouzlete lahodné steaky! Směs...

Libeček (Levisticum officinale) je klasická polévková nať, která voní po anýzu, citronu a droždí. Jeho chuť někomu připomíná celer a jinému zase „maggi“ v přírodní podobě....

Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek,...

Vydejte se na cestu kolem světa a seznamte se s těmito 10 druhy kořenících směsí. Zavedou vás do Afriky, Ameriky, Austrálie, Evropy, předního orientu a mnoha oblastí Asie....

Dobromysl neboli oregano (Origanum vulgare spp. Hirtum) – umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již...

Že tofu nemá chuť? Tak mu ji dodejte! S kořením na tofu paní Yoko mu dodáte ojedinělou chuť. Voní svěže a orientálně a díky kmínu, koriandru, kurkumě a citronové trávě z něj...

Muškát (Myristica fragrans) není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvového ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť. Koření...