Mandle jsou využívány k protirakovinné dietě. Jsou nabité živinami. Pomáhají zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné. Vhodné na pečení i do...
Karobový krém bez přidaného rafinovaného cukru jako náhrada známého oříškovo-čokoládového krému, karobena je navíc vhodná pro alergiky na čokoládu jelikož karob neobsahuje...
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené...
Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makrony. Mouka je vhodná pro sladké...
Zelená čočka je bohatá na kyselinu listovou a železo, obě látky pomáhají předcházet chudokrevnosti. Čočka je jednou z nejstarších pěstovaných plodin. Tuto čočku je nutné před...
Černá čočka svými drobnými zrnky i barvou připomíná kaviár, má jemnou oříškovou chuť a vynikající nutriční profil. Tahle čočka určitě stojí za vyzkoušení! Skvěle se hodí do...
Cizrnu neboli hrách římský patří do stejné skupiny luštěnin jako třeba fazole nebo čočka. Cizrna obsahuje téměř všechny vitamíny a minerální látky. Obsahuje velké množství...