Hrách

Hrách – kvalitní luštěnina pro zdravé vaření

Objevte kvalitní hrách – výživnou a přirozeně bezlepkovou luštěninu bohatou na bílkoviny, vlákninu a minerální látky. V naší nabídce najdete žlutý i zelený hrách, loupaný i neloupaný, vhodný pro polévky, pomazánky, kaše, saláty i teplé pokrmy. Hrách je cenově dostupný, snadno se skladuje a představuje přirozený zdroj energie pro každodenní vaření.

Nejprodávanější

BIO Hrách žlutý půlený, 500 g
Momentálně nedostupné
PROB-9484
 
56 Kč
BIO Hrách žlutý celý, 500 g
Skladem (1 ks)
PROB-9897
 
60 Kč

Řazení produktů

2 položek celkem

Výpis produktů

BIO žlutý hrách půlený 500 g – na polévky, kaše i pomazánky
BIO
BIO Hrách žlutý půlený, 500 g
Momentálně nedostupné
56 Kč / ks

BIO žlutý hrách půlený (500 g) – ideální na rychlou přípravu kaší, polévek, pomazánek nebo indických curry. Rychleji se vaří, má vysoký obsah bílkovin a vlákniny. 100% BIO...

PROB-9484
BIO žlutý hrách celý 500 g – na kaše, polévky i curry
BIO
60 Kč / ks

BIO žlutý hrách celý (500 g) – univerzální surovina vhodná na polévky, kaše, pomazánky i indická curry jídla. Vysoký obsah bílkovin a vlákniny, 100% BIO kvalita.

PROB-9897

Ovládací prvky výpisu

2 položek celkem

Proč zařadit hrách do jídelníčku

Hrách patří mezi nejuniverzálnější luštěniny. Je bohatý na rostlinné bílkoviny, vlákninu a komplexní sacharidy, díky čemuž zasytí na dlouhou dobu a podporuje stabilní hladinu energie. Je přirozeně bez lepku, takže je vhodný i pro celiakii nebo bezlepkovou dietu.

  • Vysoký obsah rostlinných bílkovin – vhodná alternativa masa.
  • Vysoký podíl vlákniny – podporuje trávení a pocit sytosti.
  • Přirozeně bez lepku – vhodné při bezlepkové dietě.
  • Snadná příprava a široké využití v kuchyni.

Jaké typy hrachu nabízíme

  • Hrách žlutý (celý / půlený) – ideální na polévky a kaše.
  • Hrách zelený – skvělý do salátů, pomazánek a teplých jídel.
  • Loupaný / neloupaný hrách – podle typu receptu a požadované konzistence.

Jak hrách připravit

  1. Hrách propláchněte pod vodou.
  2. Loupaný hrách není nutné namáčet, neloupaný namočte na 4–8 hodin.
  3. Vařte do změknutí (loupaný 25–35 minut, neloupaný 45–60 minut).
  4. Osolte až po dovaření – hrách se tak rychleji uvaří.

Tipy na využití v kuchyni

  • Hráchová kaše s restovanou cibulkou
  • Krémová hrášková polévka
  • Pomazánky na pečivo
  • Luštěninové saláty se zeleninou
  • Příloha místo brambor nebo rýže

Hrách je výborný základ zdravého a cenově dostupného vaření. U nás vyberete kvalitní hrách v praktickém balení – vhodný do každé domácnosti, pro vegetariánskou i bezlepkovou stravu.

Zboží skladem
Zboží skladem
Zboží, které lze objednat, máme skladem.
Pečlivé balení
Pečlivé balení
Důraz klademe na pečlivé zabalení zásilky
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz