Koření, Strana 2
Nejprodávanější

Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do...

Podmanivá vůně papriky zauzená kouřem z dubového dřeva. Pozor - při vysoké teplotě nebo na otevřeném ohni může zhořknout.

Sortiment jednodruhových koření se rozšiřuje o rajčatové vločky v biokvalitě. Oceníte je především v italské kuchyni: vmíchejte tento sušený poklad do pesta, oleje nebo...

Kdo miluje středomořskou chuť, měl by mít italské koření doma. Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto. Kdo má...

Kdo věří, že ocet, olej, sůl a pepř stačí k dochucení salátu, ať zkusí něco nového. Tato směs bylin promění každý dresing a salát v gurmánský zážitek. Dostatek olivového oleje,...

S tímto kořením to na grilu pořádně roztočíte. Ať zvolíte masovou, nebo vegetariánskou variantu, váš burger získá ten správný říz. Staňte se hvězdou grilovacích párty!

Bylinná a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu (Rosmarinus officinalis) nám připomíná typickou atmosféru středomořských zemí. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské...

Koření na pizzu a těstoviny je určeno již podle názvu k dochucení klasických jídel Itálie. Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často...

Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s...

Grilovaná zelenina přece nemusí být nuda! Okořeněná touto směsí se rázem stane z pouhé přílohy středobodem grilovacího menu. Jednoduše smíchejte koření s olejem, zeleninu...

Kmín (Carum carvi) je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré,...

Co mají perník a kari společného? Koriandr (Coriandrum sativum) – někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho...

Už staří ájurvedští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Dnes ho nazýváme Kurkuma Latte. Zaujme zlato-žlutou barvou, díky...

Badyán (Illicum verum) se svými osmicípými, hvězdicovitými plody je bezesporu nejhezčím kořením na trhu. Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se...

Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní...

Skořice (Cinnamomum verum) je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a...

Na dokonalé hranolky vám kromě brambor postačí jen tato kořeněná sůl, není potřeba přidávat další.

Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť. Tymián se velmi dobře hodí k cibuli, vínu a pivu.

Šafrán je známý nejen pro svou barvu a chuť, ale také pro své četné zdravotní přínosy. Od podpory trávení až po podporu imunitního systému jsou šafránové nitě skutečnou...

Se směsí koření dona Rodrigueze je úspěch při přípravě Chilli con nebo sin Carne zaručen. Toto mexické koření dodává jídlu pálivou chuť a přináší rozmanitost do vašeho vaření....

O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými.