Sonnentor, Strana 4
Nakličovací deníček Nakličovací deníček-1
Herbář Herbář-2

Kdo věří, že ocet, olej, sůl a pepř stačí k dochucení salátu, ať zkusí něco nového. Tato směs bylin promění každý dresing a salát v gurmánský zážitek. Dostatek olivového oleje,...

S tímto kořením to na grilu pořádně roztočíte. Ať zvolíte masovou, nebo vegetariánskou variantu, váš burger získá ten správný říz. Staňte se hvězdou grilovacích párty!

Bylinná a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu (Rosmarinus officinalis) nám připomíná typickou atmosféru středomořských zemí. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské...

Koření na pizzu a těstoviny je určeno již podle názvu k dochucení klasických jídel Itálie. Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často...

Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s...

Grilovaná zelenina přece nemusí být nuda! Okořeněná touto směsí se rázem stane z pouhé přílohy středobodem grilovacího menu. Jednoduše smíchejte koření s olejem, zeleninu...

Kmín (Carum carvi) je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré,...

Co mají perník a kari společného? Koriandr (Coriandrum sativum) – někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho...

Už staří ájurvedští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Dnes ho nazýváme Kurkuma Latte. Zaujme zlato-žlutou barvou, díky...

Badyán (Illicum verum) se svými osmicípými, hvězdicovitými plody je bezesporu nejhezčím kořením na trhu. Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se...

Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní...

Skořice (Cinnamomum verum) je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a...

Svěže květinová a kořeněná chuť tohoto čaje vás opět postaví na nohy! Skvěle se hodí k sýrům, tvarohovým dezertům a středomořské kuchyni.

Čirá zeleninová polévka, která se rychle připravuje a chutná skvěle. Obsahuje sušenou zeleninu a vybrané druhy bylin a koření sv. Hildegardy, jako je yzop a galgán. Bez...

Velmi osvěžující je tento čaj podávaný teplý i za studena. Skvěle chutná v kombinaci s pokrmy asijské kuchyně.

Meduňka a levandule vám můžou pomoci relaxovat a vychutnat si chvilku pro sebe.

Směs s kontryhelem a komonicí je tou správnou volbou pro všechny ženy v přechodném období. Během dozrávání něžné části lidstva je občas potřeba kapka podpory v šálku.

Máta okrouhlolistá je výrazně jemnější než máta peprná díky nižšímu obsahu mentolu.

Na dokonalé hranolky vám kromě brambor postačí jen tato kořeněná sůl, není potřeba přidávat další.

Tato bylinná směs s meduňkou, osvěžující mátou, slézem a slunečně zbarveným měsíčkem je uvolňující a posilující.

Trpká, ale zároveň něžná chuť ukrytá v šálku čaje Sencha vám vždy nabídne vřelou náruč.
Stránka 4 z 10 - 227 položek celkem