Koření, Strana 3
Nejprodávanější

Na dokonalé hranolky vám kromě brambor postačí jen tato kořeněná sůl, není potřeba přidávat další.

Velmi kořeněná chuť, která harmonizuje dobře s bramborami, uzeninou a špekem.

Šafrán je známý nejen pro svou barvu a chuť, ale také pro své četné zdravotní přínosy. Od podpory trávení až po podporu imunitního systému jsou šafránové nitě skutečnou...

Se směsí koření dona Rodrigueze je úspěch při přípravě Chilli con nebo sin Carne zaručen. Toto mexické koření dodává jídlu pálivou chuť a přináší rozmanitost do vašeho vaření....

O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými.

Kopr je mnohem víc než jen „nať do okurků“. Okurky s koprem a jogurtem jsou sice báječným letním osvěžením, přesto je škoda nepoznat další možnosti, které nám toto aromatické...

Celý bobkový list - sladké balzámové aroma lístků podobné muškátu výborně vyniká na jehněčím i hovězí pečeni, na zvěřině.

Kdo věří, že ocet, olej, sůl a pepř stačí k dochucení salátu, ať zkusí něco nového. Tato směs bylin promění každý dresing a salát v gurmánský zážitek. Dostatek olivového oleje,...

Každý správný kuchtík ví, že láska prochází žaludkem. A těstoviny jsou její nejchutnější formou. Ať už se pustíte do přípravy špaget, vrtulek, nebo mašliček, s tímto kořením si...

Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s...

Už Indiáni obdivovali nové koření (Pimenta dioica) a přidávali jej i do čokolády. Jeho vůně je velmi výrazná a anglický název „Allspice – všekoření“ vypovídá o tom, že se v něm...

Listy šalvěje jsou sametově hladké, jemně aromatické a svou vůní připomínají kadidlo. Slovo šalvěj je odvozeno od latinského „salvare“, což znamená „léčit a opatrovat“....

Pepř růžový (Schinus terebinthifolius Raddi) vlastně není příbuzný pepře. Růžový pepř patří do rodu Anacardiaceae (ledvinovníkovitých). Strom Schinus je nositelem růžových,...

K přípravě tradičního guláše je zapotřebí dostatek cibule, maso, trpělivost a odvážná ruka, co se týče koření. S Lajošovým gulášovým kořením to bude hračka. Sladká a ostrá...

Grilování se těší oblibě po celém světě. Dobré jídlo a vztahy s přáteli mají mnoho společného, vždy k tomu patří něco výjimečného. Dodejte připravovanému hovězímu, vepřovému,...

Muškát (Myristica fragrans) není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvového ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť.

Nedělní menu s pečeným kuřetem je v mnohých rodinách tradicí. Je libo křidýlko, prsíčko nebo stehýnko – pikantní a křupavé? Paní domácí peče své opeřence s paprikou, česnekem a...

Hřib smrkový (obecný), tento druh pro vás sbíráme v certifikovaných oblastech určených pro volný sběr. Chuť hřibů dodává jídlu zcela jiný nezaměnitelný rozměr chutí. Milovníci...

To, že se saturejka (Satureja hortensis) hodí k fazolím, pro vás jistě není žádným velkým překvapením. Hodí se totiž ke všem typům luštěnin, kterým dává jemně pikantní chuť. V...

Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...

Čím je pro nás petržel, tím je v Asii nať koriandru (Coriandrum sativum). Zelené listy mají výrazné, sladko-bylinné aroma a výborně se vyjímají v thaiském curry, vietnamském Pho...