Koření
Řazení produktů
Výpis produktů
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Když pestrobarevné kvítky potkají koření plné chuti, je ohňostroj na talíři zaručen.
Majoránka (Origanum majorana) i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni...
Badyán (Illicum verum) se svými osmicípými, hvězdicovitými plody je bezesporu nejhezčím kořením na trhu. Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se...
Skořice (Cinnamomum verum) je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a...
Skořice mletá Cejlon, pokrmem, ve kterém vynikne, je sladký pokrm kuskus se sušeným ovocem, jablky, skořicí a citronovou šťávou nebo babiččiny meruňkové knedlíky sypané...
Přestože jsou hořké látky klíčové pro vyváženou stravu, v moderních potravinách je téměř nenajdete.
Citron a pepř ... výrazná kombinace se postará o pikantnost i svěžest, a rozehraje tak symfonii na každém talíři. Ideální pro přípravu masa, ryb i zeleniny.
Laszlo, Janos i Piroska papriku milují. Přičichněte k paprice a hned se vám vybaví Maďarsko – země guláše, kuřete na paprice a dalších pokrmů, do kterých paprika neodmyslitelně...
Už staří ájurvédští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko.
Tohle koření Vás rázem přenese na prosluněné pobřeží Řecka a roztančí vaše smysly v rytmu - syrtaki. Hodí se na všechny řecké klasiky, od salátu přes fetu až po tzatziki.
Na dokonalé hranolky vám kromě brambor postačí jen tato kořeněná sůl, není potřeba přidávat další.
Velmi kořeněná chuť, která harmonizuje dobře s bramborami, uzeninou a špekem.
Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť. Tymián se velmi dobře hodí k cibuli, vínu a pivu.
Podmanivá vůně papriky zauzená kouřem z dubového dřeva. Pozor - při vysoké teplotě nebo na otevřeném ohni může zhořknout.
Dokonalá souhra bylinek do pomazánek bude tou správnou volbou pro krajíc čerstvě upečeného chleba.



