Koření
Nejprodávanější
Řazení produktů
Výpis produktů
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Listy šalvěje jsou sametově hladké, jemně aromatické a svou vůní připomínají kadidlo. Slovo šalvěj je odvozeno od latinského „salvare“, což znamená „léčit a opatrovat“....
Majoránka (Origanum majorana) i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni...
Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli.
Způsobů přípravy brambor je opravdu mnoho. Vařené, pečené, šťouchané nebo jako bramborová kaše či bramborové knedlíky. Bez brambor si náš jídelníček neumíme představit. O změnu...
Skořice (Cinnamomum verum) je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a...
Přestože jsou hořké látky klíčové pro vyváženou stravu, v moderních potravinách je téměř nenajdete.
Citron a pepř ... výrazná kombinace se postará o pikantnost i svěžest, a rozehraje tak symfonii na každém talíři. Ideální pro přípravu masa, ryb i zeleniny.
Laszlo, Janos i Piroska papriku milují. Přičichněte k paprice a hned se vám vybaví Maďarsko – země guláše, kuřete na paprice a dalších pokrmů, do kterých paprika neodmyslitelně...
Už staří ájurvédští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko.
Tohle koření Vás rázem přenese na prosluněné pobřeží Řecka a roztančí vaše smysly v rytmu - syrtaki. Hodí se na všechny řecké klasiky, od salátu přes fetu až po tzatziki.
Na dokonalé hranolky vám kromě brambor postačí jen tato kořeněná sůl, není potřeba přidávat další.
Velmi kořeněná chuť, která harmonizuje dobře s bramborami, uzeninou a špekem.
Když pestrobarevné kvítky potkají koření plné chuti, je ohňostroj na talíři zaručen.



