Sonnentor, Strana 10
Sonnentor — přírodní bylinky, čaje a koření s duší
Sonnentor je rakouská rodinná značka známá pro bio bylinky, čaje, koření a dárkové sady, které kladou důraz na kvalitu, udržitelnost a poctivou výrobu. Produkty Sonnentor vznikají z pečlivě vybraných surovin z ekologického zemědělství a jsou oblíbené u zákazníků, kteří hledají autentickou chuť a transparentní původ surovin.
Co od značky Sonnentor očekávat
Sortiment Sonnentor zahrnuje široké spektrum produktů — od bylinných čajových směsí přes kořenící směsi až po BIO dárkové balení. Každý výrobek je výsledkem kombinace tradičních receptur a moderních kontrol kvality. Značka klade důraz na ekologické pěstování, férové vztahy s pěstiteli a minimální zásahy do přírody.
Proč si vybrat produkty Sonnentor
- Certifikovaná bio kvalita — suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství.
- Chuť a vůně — ručně mícháno a šetrně zpracováno pro plné aroma.
- Udržitelnost — důraz na obaly, lokální zdroje a férové obchodní vztahy.
- Široký výběr — čaje, koření, bylinky, kávy, směsi a dárkové sady pro každou příležitost.
Jak používat produkty Sonnentor
Bylinné čaje připravíte klasickým zalitím horkou vodou podle doporučeného času louhování uvedeného na obalu. Koření a směsi využijete při vaření i při pečení — zlepší chuť i vůni jídel bez umělých přísad. Pro inspiraci vyzkoušejte oblíbené kombinace nebo dárkové sady jako tip na dárek.
Pokud hledáte přírodní, ověřenou a etickou značku, Sonnentor nabízí produkty, které spojují tradici s ohledem na životní prostředí. Prohlédněte si níže řazený výpis produktů a objevte své oblíbené bylinky a čaje.
Řazení produktů
Výpis produktů
Majoránka (Origanum majorana) i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni...
Rukola (Diplotaxis tenuifolia) nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě....
Co mají perník a kari společného? Koriandr (Coriandrum sativum) – někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho...
Dobromysl neboli oregano (Origanum vulgare spp. Hirtum) – umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již...
Má blízko k lásce stejně jako k bolesti. Pokud milujete ostré, zažijete s tímto chilli pěkně horké chvilky. Kdo má rád opravdu ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá...
Že tofu nemá chuť? Tak mu ji dodejte! S kořením na tofu paní Yoko mu dodáte ojedinělou chuť. Voní svěže a orientálně a díky kmínu, koriandru, kurkumě a citronové trávě z něj...
Už staří ájurvédští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Dnes ho nazýváme Kurkuma Latte. Zaujme zlato-žlutou barvou, díky...
Co mají perník a kari společného? Koriandr (Coriandrum sativum) – někteří ho milují, jiní se s jeho chutí neztotožní. Přesto předtím, než se člověk stane nebo nestane jeho...
Muškát (Myristica fragrans) není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvového ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť. Koření...
Badyán (Illicum verum) se svými osmicípými, hvězdicovitými plody je bezesporu nejhezčím kořením na trhu. Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se...
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
Tato semínka jsou známá také pod názvy zelená nebo holandská hořčice. V porovnání se semínky hořčice žluté jsou menší a pikantnější. Jejich domovem je středomoří a po krátkém...
Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. V kuchyni se anýz (Pimpinella anisum) používá...
Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli.
Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní...
Čím je pro nás petržel, tím je v Asii nať koriandru (Coriandrum sativum). Zelené listy mají výrazné, sladko-bylinné aroma a výborně se vyjímají v thaiském curry, vietnamském Pho...
Kari má svůj původ v Indii a odráží neuvěřitelně rozmanité chutě této země. Výborně se hodí k rýžovým pokrmům, jídlům připravovaným na WOK pánvi, ke kuřeti a zelenině.
Ještě nezralá zrnka pepře jsou velmi aromatická, v chuti převažují citronové tóny s jemným aromatem pepře. Vynikající jsou v klasické pepřové omáčce, na pečené rybě nebo masu,...
Perfektní dárek pro každou grilovací párty. Šestici koření ke grilování budete mít krásně pospolu v dárkovém boxu. A již nebudete muset hledat zatoulanou krabičku a grilování...
Může být označovaná také jako bílá a v našich zeměpisných šířkách se používá k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. Indové jsou při jejím použití podstatně kreativnější....
Tato směs přináší tradiční Francii na stůl. Klasické provensálské koření je mnohostranně využitelné – výborně chutná k jehněčímu, rybám, zelenině, slaným koláčům a mnoha jiným...
Pikantní směs koření si zamilujete při přípravě dobrot z indické kuchyně. Nevařte ale příliš dlouho, aby se nevytratilo výjimečné aroma této směsi. Čočka, cizrna, zeleninové a...
Způsobů přípravy brambor je opravdu mnoho. Vařené, pečené, šťouchané nebo jako bramborová kaše či bramborové knedlíky. Bez brambor si náš jídelníček neumíme představit. O změnu...
BIO pampeliškové kafe (75 g) – nápoj z praženého kořene pampelišky. Přirozeně bez kofeinu, jemně nasládlá vůně a příjemně nahořklá pražená chuť. Ideální jako alternativa...
